Travelt?…


Noen ganger savner jeg å ha det travelt. Jeg har god tid. Nesten bestandig. Det er jeg som bestemmer hva de fleste dagene skal inneholde. Jeg og MS. De dagene som kjennes friske. Fyller jeg med bevegelse. Jeg går fire kilometer til hagen. Når jeg kommer til parken rundt Gimle Gård. Sitter jeg litt. Høyrefoten min slenger. Det er vakkert i parken. Noen ganger er det skoleklasser der. De vil bestandig hilse på Frøya. Da synes Frøya at hun er den vakreste.  Noen ganger kommer det barnehager. Ungene har gule vester. De holder i et tau. Alle må holde. Sier Voksen. Alle holder. Jeg smiler til dem. Noen ganger er parken helt tom. Bare meg og de store trærne. Vi sitter en stund. Når vi går videre vet vi at det ikke er langt igjen til hagen. Ingen venter. Vi har god tid. Noen ganger går vi fort.Vi har det ikke travelt. Likevel somler jeg egentlig mindre enn jeg kan. Hvorfor oppfører mennesker seg travelt? Selv om de egentlig har god tid? Jeg tror at status «god tid» ikke er så stilig?
Noen dager jogger jeg. Jogging går fortere enn å gå. I mitt tilfelle: Ikke så utrolig mye fortere. Jeg jogger seint. De andre joggerne springer forbi meg. En gang løp jeg litt fortere enn en dame. Hun gikk mest og sprang litt. Akkurat som meg. Jeg lå rett bak henne. Da hun oppdaget det. Økte hun farta. Ble travel. Jeg vet at det var min skyld. Kanskje det er mer stilig å være travel?

Freelancer har jeg pleid å kalle meg, Mest for tull. Men ikke helt. Jeg vil gjerne jobbe. Kan ikke for mye. Vet de som sier at alle må jobbe hvor krevende det egentlig er å ikke jobbe? De dagene jeg er ekstra sakte. Er det fint å slippe å sykemelde meg. Da kan jeg si nei til å jobbe. VikarBente trenger ikke forklare noe. I fjor jobbet jeg noe fast. Jeg var syk en dag. Da hadde jeg influensa. Jeg var sliten da Jul kom. Og Vinterferien. Men jeg greide det. Kanskje jeg skal begynne på tenke på å søke på en ekte jobb? En dag uka? To dager? Vikardagene er fine,men uforutsigbare. Hvis jeg søker på en ekte jobb må jeg kanskje begynne på nytt. En annen skole. Nye folk. Ny tillit i ledelsen. Nye forklaringer på hva jeg egentlig feiler.
Når jeg skriver dette. Vet jeg at jeg skriver til meg. Jeg vet at jeg kjenner på dette hver høst. Rastløsheten. Savnet etter å høre til. Å leve sammen med MS handler om balanse.  17 år med denne sykdommen har lært meg at Travelt er et fiende-ord. Jeg har blitt for ivrig før.
Ingen vet egentlig hvorfor jeg er så frisk som jeg er. Da jeg traff gammel-nevrologen min kunne jeg se at han ble glad. Du ser frisk ut. Sa han. Jeg vet . Sa jeg. Bruker du medisiner nå? Spurte han. Nei . Sa jeg. Han så på meg sånn som han pleide. Forskende. Fint. Sa han. Vi sa hadet. Jeg vet at han snudde seg og så etter meg. Den gangen jeg gikk hos han diskuterte vi trening. Og god tid og trivsel. Kanskje jeg hadde rett? Vi får aldri vite .

Nå?
Skal jeg legge bort Rastløsheten. Og morgenkåpa. Jeg skal kle meg. Pakke en liten sekk. Og ta med Frøya . Vi skal gå til hagen.
Håper du får en fin dag. Travel eller ikke.

27 tanker om “Travelt?…

 1. Travel er sikkert stilig for noen. Ikke for meg. Jeg kan ikke med travel over tid. Da blir det galt.Men alle skal så mye og tiden er som den er. Seksti sekunder i et minutt, seksti minutter i en time, tjuefire timer i et døgn. Det endrer seg ikke. Bare vi mennesker som skal rekke så mye.Jeg lurer på hva du bestemmer deg for.Klemmer kommer 🙂 Og hils den vakreste og si at hun er det, hele tiden. Heihallo til praktikanten 🙂

 2. Da jeg kom til hagen,kjente jeg at jeg kan legge bort rastløs..det er meg som tenker at jeg orker mer enn jeg egentlig gjør,og særlig om høsten!Klememr på vei,Frøya sover 😉

 3. Det er nok ulikt fordelt, travelheten og roen. Jeg hadde nok trengt litt mindre press og stress akkurat nå.Ønsker deg en lørdag med akkurat passe med gjøremål. Klem –

 4. Hei Bente,
  titter innom litt hos deg igjen 🙂
  Jeg nok er motsatt av deg, alltid travel. Egentlig er det fryktelig teit. Hva er det man stresser for? Livet? Rekke å bli ferdig med det?
  I dag skal jeg ta det med ro, og det blir deilig! Skjønner godt at det er ugreit å alltid ha god tid. Mennesker med dårlig tid tror jeg ofte har dårlig tid med vilje 😉
  Klem til deg!

 5. Jeg liker egentlig god tid..men noen ganger blir det litt for mye ;-)Je er enig med deg..jeg tror nok noen later som de har dårligere tid enn de har..
  Håper du fikk den rolige dagen du ønsket deg..
  Klem tilbake..og du? Det var fint å høre fra deg igjen! 🙂

 6. Travel er ikke stilig. Ikke særlig sunnt heller. Men det er veldig lett å sitte og skrive, ikke fullt så lett å gjennomføre i praksis. Må bli flinkere på det kjenner jeg!Ønsker deg rolige dager uten travel,varm og god klem:)

 7. Noen ganger er det godt å ta det med ro. Andre ganger er det godt når mye skjer. Det beste er jo om man kan bestemme selv når man vil ta det med ro eller ha mye å gjøre. Det dumme er at det ikke er så mange som kan velge.De som vil bestemme at det skal legges sten til byrden for dem som har tungt å bære, hadde hatt godt av å prøve å bære andres byrder en periode.

 8. Jeg greier ikke å stresse. Da spiller ikke kroppen min og jeg på lag. Men jeg liker å ha det travelt,liker å ha mange baller i luften på en gang. Men jeg liker også å sitte stille og se…Jeg har aldri nok tid, for det er så mye jeg vil gjøre. Men jeg bestemmer over tiden min selv. Og da er travelhet morsomt.

 9. Jeg er enig med deg..noen ganger er god tid kjempefint..noen ganger er travelt helt herlig. Jeg kjenner at det henger nært sammen med sykdommen hva som er ok..Vi får gå i våre egne sko,tenker jeg..

 10. "Godt tid!" Tror alle ønsker mer " god tid" men som du sier kanskje det ikke er kult nok, men jeg synes det er kult å ikke bry seg om det, å bare gjøre som man vil eller har behov for. Ikke springe etter alle andre…puh, noe så slitsomt. Beste klemmen:))

 11. Du får meg alltid til å tenke..Har 100%jobb og alt anna går i 100 (minst)..Viktig å vere bevisst dette..Fleire av mine nære kjære har ein annan kvardag..0% jobb og skulle gjerne hatt 100%.Så eg veit pittelitt om din kvardag.Kjenne på det at nokon har bruk for meg.. Akk ja.Måtte søndagen din verte god 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s