Om å jage bort Redd…


Det er søndag. Jeg har vært på tur. Jeg hadde grudd meg. Å være alene i skogen har vært viktig for meg. I skogen finner jeg meg. Etter den siste uka med voldtekt og drap har jeg kjent på Redd. Jeg begynte å se for meg hva som kunne skje. I skogen. Jeg holdt meg blant folk. Og kjent meg annerledes inni meg. Ensom?
Da jeg var liten leste jeg Ronja Røverdatter. Astrid Lindgren har nok visst mye om barn og Redd. Gjennom Ronja Røverdatter lærte jeg å gjøre det jeg var reddest for. Det har jeg fortsatt med. Idag har jeg gått i skogen. Ikke langt. Ikke helt alene.

Frøya ser ikke nyheter. Hun vet ingenting. Og alt. I skogen er hun glad hund idag. Det kjennes trygt at hun er der. Det er bare meg som vet at hun kanskje ikke er så modig. Hun ser skummel og stor ut. Vi traff ingen andre enn noen fugler. Det var fint å gå. Jeg spiste blåbær og angret på at jeg ikke hadde tatt med vann. Inni meg var det noe som datt på plass. Imorgen skal vi ta med vann. Og gå så langt vi vil. Jeg er ikke redd i skogen. Ikke så redd som igår iallefall. Det betyr at jeg blir mindre redd neste gang. Jeg tror neste gang blir imorgen.

Nå?
Lukter det hjemmelaget GisleKjæreste mat i BenteBo. Jeg har gått bort redd.Dagen kjennes fin.
Ha fin søndag..

For dere som lurer veldig på planten fra igår ; Jeg fikk svar på Kolonihagens sider på Facebook. Arthur sier:  Phytolacca – Kermesbær, ble tidligere brukt til å farge vin, men det er ikke å

 anbefale i  dag da det skal være noen stoffer som ikke er bra. Fin staude som jeg 

har hatt i mange år.

18 tanker om “Om å jage bort Redd…

  1. Så fint du skriver om det å være redd – og om å jage redd vekk. Takk for dette innlegget,og for deg. Jeg håper søndagskvelden din blir kjempefin 🙂 klem til deg ❤

  2. Har snakka med mange som har vore redde no….kjenner på det eg også. Ekkelt. Ålesund er ganske nærme her. Men ein må likevel gå i skogen. Godt du har Frøya med deg.

  3. Jeg tror mange er redde. Men vi trenger ikke være reddere enn før,og hvis vi skal være redde,da må vi bare være inne. Det er ikke noe fint å være inne hele tia. Vi må gå i skogen likevel!

  4. Jeg blir berørt av slike nyheter men greier heldigvis å distansere meg til en viss grad. Men denne gangen var det i mitt nærmiljø, omhandlet steder der jeg oppholder meg – der jeg vanligvis føler meg trygg. Når jeg kjenner etter er jeg egentlig mer sint. Sint fordi noen har tatt tryggheten vår fra oss. Vi skal ta den tilbake. Etterhvet. Gå bort redd synes jeg var en fin måte å si det på:)God klem til degHanne:)

  5. Jeg blir mest redd for døtrene mine når slike nyheter herjer. Jeg sendte sporenstreks meldig til hun som studerer i Volda (veldig nært Ålesund…) om å ikke gå alene noe sted! Jeg er sjelden redd for egen del. Bare for alle andre (mine nærmeste) og alt som kan skje med dem. Evig angst for dette.Ja, det er forferrrdelig slitsomt å være redd.Glad du gikk tur og glad du har Frøya:)

  6. Eg elsker å gå turer i skogen, og synes det er veldig trist at me skal bli redde for å gå aleine! Men så godt at du har Frøya og kan gå vekk Redd ! 😉 Me trenger turer i skogen, og det blir ikkje det samme om en har Redd med på turen !! Eg går ikkje aleine i skogen lenger (blir litt redd ! ), synes det er dumt, kanskje eg må få meg en hund 😉 Ønske dere mange goe skogs turer utover høsten, en ekstra fin tid i skogen ! 😉

  7. Jeg synes også det er trist at vi blir redde..Jeg går likevel..og tenker at hvis jeg skal være redd i skogen,er det å åpne døra for frykt på mange arenaer..Håper du får en flott høst! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s