Om HjelpemiddelTanker og København-tur


Nytt familiemedlem.

Det er Lørdag. Jeg har ikke jobbet denne uka. Noen uker er friskere enn andre. Denne uka har ikke vært den friskeste i mitt liv. Ikke den sykeste heller.
Jeg har kjøpt en elektrisk sykkel. Hun har ikke fått noe navn enda. Når jeg syklet før. Kjente jeg meg skikkelig Sliten. Sånn er MS. Vi kan se spreke ut. Inni lever Slitenheten. Når jeg syklet på den vanlige sykkelen til Hagen. Orket jeg ikke gjøre hagearbeid. Så skrotet jeg Blå-bilen. Min venn og allierte Blå-bilen var gammel og mett av dage. Jeg tar bussen til jobb. Koser meg på bussen med kaffe og radio. Jeg tar bussen til hvorsomhelst egentlig. Jeg kjente at jeg savnet Friheten Blå-bilen gav meg. Jeg har tenkt og spart. Denne uka har ikke vært den friskeste uka. Det ble i denne uka jeg kjøpte elektrisk sykkel.

Da jeg var ung og frisk syklet jeg mye. Jeg syklet til 30 km  to ganger i uka for å stelle hest. Jeg syklet til skolen. Jeg syklet til venner. Jeg syklet tur sammen med venner. Jeg har bestandig vært glad i å sykle. Når jeg sykler på det nye vidunderet. Kjennes det ut som .. Før? Før jeg ble syk? Før jeg ble gammel? Jeg sykler ikke fort. Frøya er med. Hunder skal ikke galoppere avgårde. De skal trave. Jeg har hjelm. Den er ikke stilig. Frøya og jeg oppdager at turen til hagen kan varieres. Mulighetene er mange. Det er finere å sykle der ikke de gale syklistene sykler. De som ser ut som. Oppfører seg som de er med i Tour de France. Vi har kurv på sykkelen. Og god tid. Jeg kan sykle uten å bli for sliten. Det er som en drøm. Jeg synes alle som synes det er altfor tungt å sykle. Skal begynne å spare. Sunt for hjertet. Sunt for sjelen.

Hagen igår.

Idag er det Lørdag. Femten grader. Jeg liker oktober uten minusgrader. Gresset i hagen er kjempegrønt. Jeg har tid til å sette noen løk. Drivhuset er ryddet. Jeg prøver å være flink til å se det jeg får gjort. Ikke så mye det jeg ikke får gjort. Jeg skal lage noen meise-boller. Kulda kommer jo.
Hele tiden henger tanker om Sykkel der. Nesten som en stjerne. Jeg kjenner på tanker om at dette er et hjelpemiddel.
Hva så ?
Sier TøffeBente.
Jeg liker å sykle. Dessuten er mange som ikke feiler noe også som har elektrisk sykkel.

Jeg fikk aldri fortalt om København-tur med jobben. Jeg ser hvor henslengt ordene står der.
København-tur med jobben.
Stas å bli invitert. Stas å få være kollega. Slitsomt. Fint. Nye sko. God mat. Fag-dag.
Alle som stadig vekk er på tur med jobben sin. Eller som i det hele tatt har en jobb. Vet hvor stas det er. Eller kanskje de ikke vet?
Vi vet.
Sier Voksne Bente.
Vi vet at det har mye å si. Å høre til. Å være noen andre enn BareHjemme.
Nå?
Skal jeg spise frokost. GisleKjæreste er av mange grunner min FavorittYndlingsmann. En av grunnene er hans evne til å bake ferskt brød til helge-frokosten.
Ha fin helg. Hvis du er i Kristiansand eller i nærheten synes jeg du skal ta turen innom Kilden konserthus og oppleve Cirkus Circkôr. Helt sjelsettende fantastisk!

Reklame

18 tanker om “Om HjelpemiddelTanker og København-tur

  1. Ååå – gratulerer med elektrisk sykkel! Jeg har en sykkel. Den henger på et stativ i garasje. Det er så mange bakker her…. Ikke for de sykkelspreke, men for meg 😉 Jeg tror jeg også skal spare til elektrisk sykkel!Ha en nydelig hælj, Bente!Klem fra Inger

  2. Du er så flink til å uttrykke tankene dine, sette ord på følelsene. Derfor leser jeg det du skriver. Jeg tror du er flink til å lytte, siden du lytter så nøye til ditt indre. Det er en god ting…

  3. Gratulere med ny sykkel !Elektrisk sykkel høyrest supert ut. Du kjem til å å mange flotte turer med den !Og, på tur med jobben er som musikk i mine øyrer.Det er noko av det eg saknar etter eg vart trygda…Ynskjer deg ei fin helg.Klem frå meg.

  4. ..Tusen takk Anne Britt..Jeg tenker at skrivingen gjør godt for meg..Fint at du liker det du leser :-)Det er viktig å lytte tror jeg. Det krever trening. Det tror jeg du både vet,og har…

  5. Tusen takk. Jeg blir bare mer og mer fornøyd :-)Og ja,tur med jobben er fint..jeg har savnet det jeg også,og vet at jeg kommer til å savne det igjen. :-)God helg fra meg .Ps Har du tenkt på det med kokeboka?Klem

  6. Kjære gode deg – jeg har ikke mange ord i dag, bortsett fra å si deg at jeg er så takknemlig for denne bloggen -og deg – og for at du setter ord på alt sammen – om det å være syk og slikt….Du er god – og til stor hjelp og oppmuntring oftere enn du vet. Takk. Ønsker deg god helg – kanskje også god sykkeltur? 😉 klem din vei

  7. Elektrisk sykkel har stått på min ønskeliste et par år. Men jeg har ikke gjort noe med det. Den koster jo litt… Men NÅ! Etter å ha lest dette, ingen tvil i min sjel! Til våren blir det el-sykkel! Så kan jeg sykle igjen, uten å få vondt:) Takk for inspirerende tekst, Bente! På tross av en litt vemodig undertone… Jeg beundrer deg veldig:)

  8. Just do it ,som Nike sier,, Jeg er kjempefornøyd,og koser meg med sykkelplaner! Mye bedre å ha en el-sykkel,og faktisk sykle,enn å ikke ha en el-sykkel,og ikke sykle av forskjellige grunner 🙂 Spar og glede deg.Ha fin søndag,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s