La kasserolla….


Lørdag. Ukene fyke avgårde. Jeg føler meg i god form. Kroppen min liker det milde høstværet. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så frisk høst. Jeg kjenner at det ikke er noen selvfølge. Jeg sender en takk. Til Gud? Hvorfor har jeg behov for å takke noen?
For dem som har fulgt med: Gryta kom ikke hjem på torsdag. Jeg gikk ned for å hente den. Noen jeg ikke har snakket med før forklarte meg noe jeg ikke forsto. Jeg ble litt sur. Dro hjem uten gryte. Fredag jobbet jeg. Jeg tar bussen til jobb. Jeg jobber i fem timer. De jobber med å male mye grønt. Vi snakker om at det ikke er så fint å le av noen. De jobber med ting vi ikke er ferdig med. De har en uke-prøve. Vi sier takk for idag. God helg. Jeg tar bussen hjem. Når jeg kommer til sentrum er det bussbytte. Jeg treffer damen som tok imot suppa på onsdag. Jeg sier litt surt hei. Tross alt: Jeg lager suppe. De stjeler gryta. Hun ber meg stoppe. Jeg stopper. Hun ber om unnskyldning. Misundertanding. Kom og hente gryta sier hun. Den er vasket og ren. Tusen takk for god suppe. Selvfølgelig sier hun dette på RomEngelsk. SuppeGryte heter La kassarolla. Jeg er usikker på om jeg har skrevet det rett.
Jeg kan ikke idag. Sier jeg. Fremdeles litt snurt. Jeg kan egentlig. Jeg har bare ikke lyst. Jeg er sliten etter lang uke. Jeg har gledet meg til å sykle med Frøya. Etterpå gå hjem og se på netflix. Jeg kan hente LaKasserolla på mandag. Sier jeg. Fint. sier hun. I am sorry. Sier hun. Vi ser på hverandre. Hun sitter på bakken. Hun klarer seg mye bedre enn jeg ville gjort ute. Vi smiler til hverandre. Monday. sier vi. Jeg iler videre til livet mitt. Med varm seng,sykkel og netflix.

Nå?

Har jeg sovet litt lenger enn jeg pleier. Gisle baker brød til Lørdagsfrokost. Jeg har lånt hans badekåpe. Den jeg kjøpte da han lå på sykehuset. Den gangen det gikk bra. Jeg skal en tur i hagen idag. I kveld skal jeg høre på Bjørn Eidsvåg. Denne dagen har jeg mange til å være takknemlig for.

Jeg kjenner at LiteRauseBente som lager sure miner over en brukt gryte. Kan ta seg en tur i skogen.
God helg.

Reklame

9 tanker om “La kasserolla….

  1. Vi er bare mennesker alle sammen, å ha følelser er mennesklig og det er lov å bli irritert innimellom – det gjør oss ikke til dårligere mennesker! Og så er man ikke alltid sur over en gryte, selv om man er sur over en gryte… om du forstår;)Blåser ned en varm og god klem til degHanne:)

  2. Syns det er helt greit å bli La-kasserolla-sur. Det er en menneskerett. Men kjenner jeg deg rett går det fort over og La-kasserolla er snart full av BenteSuppe igjen 🙂 Kos deg med Bjørn Eidsvåg – han liker jeg også veldig godt :)Lørdagsklem sendes med vinden – den finner fram i kastene, helt sikkert 🙂

  3. Om La-kasserolla-borte-vekk fikk geipen til å henge, tenker jeg nok munnen smiler om ikke så lenge.Vi er ikke supermennesker (heldigvis) og vi blir sure, noen ganger har vi litt rett til å bli sure også.Klemmer 🙂

  4. Smiler av mormor Ingers La-Kasserolla-sur, og tenker at det er lov å vere litt sur. Bjørn Eidsvåg konsert vert nok bra for humøret. 🙂

  5. Det er jo dette med tillit og respekt, gjensidigheten. SureBente som ble utnyttet har også rett til å føle seg tråkket på. Det lærte jeg av min u-lands-svigerdatter.

  6. Jaa, du er vel ikke mer enn et menneske du heller. Ikke rart du blir sur når u koker suppe og tilbyr den gratis, og så stikker de av med gryta di!Håper du har fått en tilbake og at de forstår å spille på lag med hjelperne sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s