Bekjennelser fra en suppekoker…


Igår var vi i i Arendal. Vi dro for å se en teaterforestilling. Vi koste oss på ute-kafé før forstillingen. Vi lo og koste under forstillingen. Noen ganger kan amatør teater være veldig middels. Denne gangen var det helt strålende. Etterpå spiste vi på Indisk restaurant.
Nydelig mat. God stemning. Vi snakket om at vi føltes oss heldige. Vi snakket om andre ting også.

Da vi skulle gå til byen så jeg noen jeg kjenner. Hun satt med koppen sin. Inni masse klær.
Lily. Som har sønnen og datteren sin hjemme i Romania.
Hallo. Sier jeg. Er du her?
Ja. Sier Lilly. Det er så mange i Kristiansand.  Jeg tar bussen om morgenen. Sitter her hele dagen. Og reiser hjem til under brua om kvelden.
Jeg kjenner at hun er kald på fingrene. Jeg blir helt stiv av å stå bøyd. Jeg forteller at jeg har avtalt at jeg skal komme med suppe og brød. På onsdag. Vi putter penger i koppen hennes. Og går. Jeg kommer på nå,at vi kunne spurt om hun ville kjøre hjem med oss.
Vi kjørte hjem. Jeg husker at jeg hadde dårlig samvittighet for Frøya som måtte være så lenge alene.

Jeg snakket med FrelsesArmeKari på fredag. Hun forteller at rom-folket har plukket et tonn bær i høst. Et tonn bær. Jeg vet at de har strikkeprosjekt. Kari sier at de som selger strikketingene sine,får inn litt mer penger enn dem som bare har en kopp. Jeg spør hva hun trenger. Ulltepper. Svarer hun. Og forklarer at noen sover rett på bakken. Det er kaldt selv om ikke minusgradene er kommet. Ikke enda. Så fint at du vil lage suppe. Stråler hun. Og jubler nesten når jeg sier at jeg pleier å ha med litt brød også. Jeg tenker inni meg at jeg har tynn ull jeg kan gi bort. Godt helt inntil kroppen.

Dette er dusj-bua. Jeg tok bildet i januar i fjor. Her er er en dusj. En  smal gang. Et lite rom. Her skal det ikke soves. Det skal dusjes her. Jeg tror det har blitt lov å gå på strikkekurs her også.

De to beste på fjellet.

Noen ganger tenker jeg at jeg har altfor lite. Vi eier nesten ingenting. Vi leier BitteLilleBenteBo.
Idag kjenner jeg meg rik.

Reklame

17 tanker om “Bekjennelser fra en suppekoker…

  1. Det er når man setter ting i perspektiv at man får klarsyn – burde bli litt flinkere til det kjenner jeg…Og så kom jeg på at jeg har fire speidertepper til overs, tror jeg skal ta en telefon i morgen!Ha ei god ny uke kjære duvarm klem fra meg:)

  2. Ja vi er veldig rike og heldige her. Men desverre er det ikke slik vi hjelper. Jeg hsr vært der du er for mange år siden før de kom hit. Men fikk smake lureriet deres på kroppen flere ganger. Desverre. Veldig trist. Men pengene går ikke dit du gjerne vil. Kjøp heller mat til dem. Det er mye du ikke vet.

  3. Jeg pleier ikke gi penger,jeg lager suppe.Jeg har aldri behøvd å sove ute,eller dra fra landet mitt. Jeg ser for meg at jeg kanskje hadde vært helt annerledes hvis jeg hadde. Jeg synes det er leit at du har opplevd lureri.

  4. Jeg tror ikke jeg er noe bedre enn de fleste. Første gang jeg dro ned med suppa,hadde jeg ærlig talt tusen tanker..Jeg vet at suppa mi ikke endrer noe,den metter og varmer litt akkurat da. Men jeg synes vi skal vise omtanke for dem rundt oss. Og jeg synes ingen skal sove under en bro…Tusen takk for at du leser.God klem tilbake

  5. Du er rik Bente. Du er rik på kjærlighet og medmenneskelighet. Og vi bor i verdens beste land. Det gjør ikke vondt å hjelpe andre. Du hjelper på den beste måten ♥Klem sendes – den er varm, selv om det er kald novemberluft ute 🙂

  6. Det finnes mange rike i dette landet..Og ,som du sier: det gjør ikke vondt å hjelpe andre. Jeg vet at suppa ikke er mye,men den metter og varmer,og den har med seg omtanke og smil..Det er litt.Varm klem er på vei mot deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s