Vann-løs igjen …


Inatt kom Kaldt.
Kommunen har gravd et hull i veien. Forrige uke tror jeg de begynte. De har gravd bort jord og grus. Helt ned til rørene. Idag våknet vi til kraner uten vann. Jeg har jo bodd i båt Denne situasjonen er jo slett ikke ny for meg. Det aller første innlegget på Hm .. handler om vann.
Jeg sender en sms til han som eier huset:
God morgen. Vi har ikke vann.
Jeg kjenner at jeg liker å gi fra meg ansvaret.
Jeg laget kaffe til Gisle. Vi har en flaske med Farris i kjøleskapet. Det er ikke ideelt å begynne dagen med tomme vannkraner og minusgrader. Frøya piper . Hun insisterer på at hun må ut. En ulykke kommer sjelden alene. Tenker jeg. Ser på klokka. 0615. Gisle tar Frøya med seg ut. De kommer inn når kaffen er smakt på. Jeg dusjer på jobb. Sier Gisle. Pakker sekk. Kysser meg. Og er borte.

Jeg har jobbet to dager denne uka. Kjente at kroppen begynte å hviske ta det med ro. Jeg er snart førti år. Har vært syk over halvparten. Kanskje egentlig nesten hele livet mitt. Jeg har lært meg å høre. Når kroppen hvisker Ta det ro. Gjør jeg det. Jeg sendte melding til skolen. Denne uka har jeg jobba nok. Er nok klar neste uke. Den meldingen sendte jeg på onsdag, Vet at dette er en god løsning. Da slipper jeg si nei. Jeg vet at jeg noen ganger sier ja. Når jeg egentlig vet at jeg skal si nei.

Nå?
Skal jeg kose meg med sjakk. Og glede meg til vannet kommer tilbake. Jeg har ull på meg. Fra topp til tå. Frøya sover i sofaen. Jeg tror hun føler seg litt bedre. Jeg føler meg ganske bra. Jeg tenker endel på om det er altfor kaldt til å sykle. Når jeg ser på bildene mine. Kan jeg se at jeg innerst inne er glad i Kulda.

Reklame

16 tanker om “Vann-løs igjen …

  1. Vannløs er ikke godt.Jeg tror jeg har gardert meg. I alle fall litt. Dunk med rent vann, klar til bruk. Kjekt å ha, tenkte kaffeglad mormor.Nå vil ikke kropp eller hjerne noen ting annet enn å tine.Så venter du og jeg. Du på vann og jeg på tine.Klemmer drysser. de er kalde på nesetippen. og hvisker snutekos til den vakreste,

  2. Vi glemmer fort..før ville jeg aldri latt være å ha vann i kanne .. :-)Jeg tenker at det er er nok flere i verden som savner vann mer enn meg..Vi får bare vente…på varme og på vann.Den vakre har begynt å snorke,jeg koser meg inni teppet mitt,og tenkr at fredagen er fin :-)Klemmer på vei mot deg.

  3. Vatn er vel det mest nødvendige me har, men tenkjer ikkje over detfør det er vekk.Me har det godt i vår del av verda som har det tilgjengeleg når me vil..Men eg håpe du snart får det igjen, Nydelege bilde !God helgklem frå Anne-Mari

  4. Vannlaus kommer av og til brått på. Da gjelder det å ikke være rådlaus. Håper det ordner seg fort -Det er nok lurt å lytte til den hviskende kroppen ja. Ikke alltid så lett, de døve ørene kan være vel flittig, noen ganger.God-helg-klem til deg –

  5. Vi blir veldig fort godt vant! Jeg venter fremdeles. Det kommer nok :-)Å lytte til kroppen er kjempelurt,jeg pleier å være ganske flink,noen ganger er jeg ikke det,da angrer jeg etterpå.God helgeklem på vei i din retning.:-)

  6. Jeg har ikke bodd i båt og vet at jeg blir ganske hjelpeløs ved uanmeldte vannproblemer. Vi er jammen blitt bra avhengige av denne hverdagsluksusen som vi ikke tenker på før den er borte, og først da ser hvor viktig den er…Håper det er i orden nå og at helga har vært fin ellers,varm og god klem til degHanne:)

  7. Syns du var lur som brukte Farris til kaffi. Sjølv om eg innbiller meg at eg er både lur og praktisk anlagt, så er eg ikkje sikker på at eg har komt på akkurat det.

  8. Kulde kan ihverfall være veldig vakkert å se på. Og heldigvis har vi for det meste rennende vann selv om det er kaldt ute og vi har det godt og varmt inne og gode og varme klær. Da kan det være fint å se på kulden ute 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s