Imorgen er det en annen dag…


Høsten er her. Kroppen min kjennes tung. Vond. Sein. Frøken Svimmel ler lavt og advarende. Ta det med ro. Sier latteren. Jeg har vært her før. Jeg tar det med ro. Kjenner at jeg tvinger bort Lei Meg når jeg sier nei til jobben. Ligger lenge. Dusjer lenge. Kler på regntøy og sydvest. Nyter å komme ut. Frøya tasser fornøyd avgårde foran meg. Det er vakkert med trærne som har pyntet seg med gult og rødt og oransje i tusen nyanser. Jeg har tatt på de avklippede støvlene. De kan bare smettes på. Lettvint. Jeg husker mens jeg går i regnet at de lekker. Kjenner vannet smyger seg inn. Tenker at jeg skal kaste dem. Vet at tanken er tenkt før.
Vi treffer Den Gale Dama. Jeg er egentlig litt redd for henne. Hun sier hei på en annen måte enn meg.
HEI.
Roper hun. Og stirrer.
Hei.
sier jeg. Smiler et smil som jeg håper ikke er feil. Og later som jeg har det litt travelt.
Når Den Gale Dama er borte. Går vi sakte igjen. Vi har god tid.
Jeg tenker gjennom dagen. Dytter bort tanker om at jeg egentlig skulle jobbet. Jeg er freelancer. Forklarer jeg Frøya. Det betyr at jeg kan jobbe når jeg er i form. Frøya er ikke så interessert.  Hun lurer på om jeg snakker om godteri i lomma?
Jeg skrur av tanken om jobbing. Tankene er tenkt mange ganger. Jeg skal ikke jobbe idag. Idag skal jeg rusle rolig rundt i dagen min. Ta meg tid til frokost og kaffe. Lese litt? Spille dumme FaceBookSpill? Kjenne at tiden hjelper kroppen.

Når jeg kommer hjem fra turen er jeg gladere. Jeg lager kaffe og tenker at jeg skal skrive en blogg.
Jeg ser litt på bilder. Finner bildene fra Barcelona. Sagrada Familia katedralen har gjort dypt inntrykk. Da jeg sto i den store,lyse katedralen tenkte jeg Gud finnes nok. Kanskje han holder seg mest i katedralen? Kanskje han synes vi skal ta grep selv?
Jeg drikker kaffen min. Kjenner at det er fint. Å sitte her i BenteBo. Under pleddet. Med kaffekopp og høre på regnet. Det er fint at jeg ikke trenger å skynde meg idag. Jeg lener meg på de gode tankene. Og vet imorgen er en annen dag.

Reklame

22 tanker om “Imorgen er det en annen dag…

  1. Ja sånn er det Bente – i morgen er alltid en annen dag. Noen dager vil kroppen bestemme mer enn vi ønsker. Da er det godt at man har muligheten til å høre på den, og la den lade seg til kanskje en bedre dag i morgen 🙂 Klem sendes ♥

  2. Fint du er tilbake Freelance-Bente, – som en god på å lytte til kroppen sin. Du har vært savnet her i Bloggland. Den kirken du beskriver skulle jeg gjerne besøkt en dag. Håper du viser fler Barcelonabilder. Sånn etterhvert. God kveld under pleddet.

  3. Høstbildet ditt var nydelig! Og bildet fra Sagras de Familias (?) setter i gang minnene fra venninneturen for mange år siden. Jeg liker også å gå hundeluftetur. Tankene blir klare da. Bra dagen din har vært god. Kanskje kommer det en god dag i morgen også. Det håper jeg! Høsten er fin!

  4. Dager under pleddet er lurt. Føler meg bedre ettehvert da. Dessuten har dagen under pleddet en egen verdi…Barcelona var helt overveldende..på alle måter. Vakker,bråkete,stor..Jeg skal nok vise bilder :-)Ha fin kveld du også.

  5. Jeg liker høsten. Kroppen min liker sommeren mye bedre..Hundeluftetur lager dagene finere. Ingen andre enn de som har hund forstår hvor god venn hunden er.Jeg håper også i morgen kommer,jeg er så heldig at jeg tror det :-)Ha fine høstdager..

  6. Eg håper dagane dine blir fine utover hausten.Og at du kan ta den tida du treng til å gjere det som er bra for deg.Gåturane med Frøya er viktige både for kropp og sjel !Klem frå Anne-Mari

  7. Dumt med sånne dager, men flott at du er flink til å lytte til kroppen din ! Og sånne dager har sin egen verdi på en måte de også, det er sang 😉 Og så er det godt å lese at dagen i dag er litt bedre. Håper morgendagen blir helt topp !! 😉 Varme klemmer

  8. Fint innlegg! Høsten føles tung, spesielt når bladene er borte, men det er ganske fint når fjellene rundt meg blir farget blå. Om noen få uker setter jeg meg ned sammen med dattera mi for en daglig dose blåfjell. Slagordet der er vel at når dagen er god er all ting blått og når dagen er blå er all ting godt. Satser på mange blåe dager resten av året. 🙂

  9. Noen dager er ikke like bra som de andre..men jeg finner likevel en verdi i å sitte og ta det med ro. Jeg må bare stille meg inn riktig ..Dagene mine er litt opp og ned,de har vært det lenge,jeg er vant til det :-)Varme klemmer tilbake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s